Chłodnik z arbuza

blog

joga i zdrowy tryb życia / blog 20 Views

FB chłodnik

Chłodnik z arbuza

Jednym z wypróbowanych sposobów na ochłodzenie się w upalny dzień jest zjedzenie kawałka schłodzonego arbuza. Jest to jeden z tych owoców, które można jeść praktycznie bez końca, bo właściwie bardziej się go pije niż je. W końcu w ponad 90% składa się z wody. Ale jeżeli ktoś ma ochotę na arbuza w wersji nieco bardziej wyrafinowanej, warto zadać sobie trochę trudu i przygotować chłodnik z arbuza i moreli. Zmiksowanie dojrzałych moreli z arbuzem doda mu nie tylko ciekawego smaku, ale także pięknej jedwabistej konsystencji. No i jeszcze ta świeża mięta…

Składniki:

  • Ćwiartka arbuza
  • 6 dojrzałych moreli
  • Świeża mięta

Przygotowanie:

Arbuz obieramy, kroimy w kostkę i usuwamy pestki. Miksujemy i dodajemy morele, również z wyjętymi pestkami, a następnie ponownie miksujemy. Wstawiamy do lodówki ma 2-3 godziny, żeby uzyskać odpowiednią temperaturę. Podajemy posypany posiekanymi listkami świeżej mięty.

Artykuł Chłodnik z arbuza pochodzi z serwisu Joga | Zdrowie | Uważność | Styl Życia - Bosonamacie.pl.

Zniżka na książki poświęcone samopoczuciu w nexto.

Comments